Hjemmelavet hindbærsorbet i ismaskine

hjemmelavet hindbærsorbetSelvom sorbet egentlig ikke er en is, medtager vi den alligevel, da den har en plads i manges hjerter eller maver – og ikke mindst i deres ismaskiner. Sorbet er en frossen dessert, der består af sødet vand med smag. Sorbet kan også laves på søde vine eller likører, men man skal være opmærksom på at alkoholen i disse drikke sænker frysepunktet for sorbeten, og det kræver derfor lidt erfaring at lave den helt rigtige likør-sorbet.

Fedtfattigt alternativ

Som det fremgår i nedenstående opskrift er der næsten ikke noget fedt sorbeten. Dette
gør sorbeten et fedtfattigt alternativ til almindelig is, der er baseret på fløde eller mælk. Derudover er sorbeten også velegnet til mælke- og ægge-allergikere, da den ikke indeholder mælk eller æg. Man skal dog være opmærksom på at nogle firmaer bruger mælkepulver/æggepulver til fremstilling af kommerciel sorbet.

Serveringsforslag

Sorbet kan med fordel nydes sammen med nybagt chokoladekage eller lignende varme desserter. Her står det i en frisk kontrast til en kage, der ellers kan være lidt tør oven på et godt og lækkert måltid.

Vi håber, at du vil prøve sorbeten af i din ismaskine og evt. skrive en kommentar i feltet herunder!

Hindbærsorbet i ismaskineHindbærsorbet i ismaskineSummaryEn god opskrift på hindbærsorbet vi selv
har haft meget succes med i vores ismaskine lyder som følgende:


    Ingredients
  • 600 g hindbær
  • 240 g sukker
  • 0,5 liter vand
  • ½ citron
  • 1 deciliter likør (vi plejer at bruge orangelikør, men andre kan sagtens bruges)
    Directions
  1. Vandet og sukkeret bringes i kog, således at man får en sukkerlage. Tilsæt likøren og lad lagen køle af. Hindbærrene og citronerne skal blendes til puré. Det skal her gøres opmærksom på at frosne hindbær skal koges inden brug. Herefter blandes sukkerlagen og puréen og den piskes op 2-3 gange. Isen skal røres i under indfrysningen, og man kan med fordel bruge en ismaskine til dette.

Lækker hindbærsorbet!Rating

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>