5 tips til at lave en bedre hjemmelavet is

Hvorfor lave hjemmelavet is? Der er flere forskellige gode bud eksempelvis ved man, hvad der er i, man kan lave sine egne kombinationer og en række andre ting. Selvom der selvfølgelig kan være flere forskellige grunde til at vælge en ismaskine, er en ting det samme i alle sammenhænge: Isen skal smage godt. Derfor har vi herunder skrevet fem tips til lave en bedre hjemmelavet is.

1) Gode råvarergode råvarer til hjemmelavet is

Det kan være nemt og billigt at gå i supermarkedet og købe en billig omgang fløde og noget vaniljesukker til en femmer. Det kan du også sagtens – men så kommer din is i mange tilfælde også til at smage derefter. God is kræver gode råvarer.

Derfor er det en god idé ikke bare at gå efter det billigste, men at søge råvarer, der er friske og ikke er discount. For eksempel kunne du have valgt nogle bær fra den lokale grønthandler, der så dejligt friske ud eller nogen, som du selv havde plukket.

2) God ismaskine

Nu har du råvarerne! Desværre kan du ikke bare putte din gode fløde, de lækre vaniljestænger og lidt frisk frugt i fryseren for at der så bliver lavet is. Du skal have de gode råvarer behandlet. Det gør du bedst ved at have en god ismaskine.

Vi har i vores test af de bedste ismaskiner anbefalet nogle stykker i forskellige prisklasser. Du kan selvfølgelig også godt lave is uden en ismaskine, selvom det godt kan være svært helt at undgå iskrystaller, medmindre du er meget flittig til at røre i den.

3)      En god isopskrift

Du kan sagtens være heldig og ”komme til” at lave en god is uden at følge en opskrift. I de fleste tilfælde vil du dog have en større sandsynlighed for succes, hvis du har en god opskrift, som du kan følge. Du kan se nogle af vores gode opskrifter her.

4)      Erfaring!

Detter er måske ikke et tip på samme måde, men mere en erkendelse: Du kan ikke lave den bedste is i første forsøg – sådan er det. Det kræver, at du prøver dig lidt frem med ismaskinens forskellige funktioner og nogle forskellige opskrifter.

5)      Friske bærbær til ismaskine

Vi nævnte det godt lidt tidligere – men nu skal de lige nævnes igen. Friske bær er uden tvivl noget af det lækreste at få i sin hjemmelavede is. Den vil derfor vil vi helt klart gerne anbefale det herfra!

Vi håber, at du kunne bruge disse tips til at lave hjemmelavet is til noget! Held og lykke med at komme i gang. Du kan finde nogle gode opskrifter på Arlas hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>